ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Отворен пай с горски плодове

Отворен пай с горски плодове

НикиНики
Новак
2187373k191
Отворен пай с горски плодове
Снимка: Ники
1 / 2
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Като картинка е този отворен пай с горски плодове - не ти се иска да го развалиш, но пък толкова ти се иска да си хапнеш..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с щипка сол и 2 с.л. захар. Добавете маслото към сместа, предварително настъргано, от хладилника. Направете сместа на трохи.

Добавете жълтъка и замесете тесто за пай. Приберете го в хладилник за час.

Разточете тестото и сложете във форма, в която предварително сте поставили хартия за печене. Оставете краищата извън формата.

Изсипете плодовете, поръсете с другите 2 с.л. захар и загънете краищата на икономичния пай навътре.

Печете плодовия пай за 50 мин. на 180 градуса.

Може да поднесете отворения пай с горски плодове с топинг, топка сладолед или друго по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: