ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Шишчета»Шишчета по средиземноморски със скариди

Шишчета по средиземноморски със скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8052k15k713
Шишчета по средиземноморски със скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.
Порции
10
"И сами можете да видите, че дори едни шишчета със скариди могат да изглеждат повече от добре в една чиния"

Необходими Продукти

  • скариди - 20 бр. кралски
  • лимони - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л. + за намазняване
  • тиквички - 1 бр. без семки
  • магданоз - 6 стръка
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол
  • босилек - 5 листа, пресен
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка към приготвянето на шишчетата по средиземноморски със скариди е да обелите и почистите морските дарове.

С нож леко цепнете отстрани скаридите, за да извадите нерва. Тиквичката нарежете на дълги ленти. Може да ползвате и белачка.

Наситнете магданоза, босилека и чесъна. Разделете ги на две части - в първата половина добавете малко лимонова кора и сока от лимона. В другата част - същото, но с лайма.

Добавете в двете купички пипер, сол и зехтин. Изсипете купичката с лайма при скаридите, а с тази с лимона - при тиквичките. Оставете ги за 15 минути.

Вземете маринованите скариди и ги нанижете на шишчета, добавете и рулцата от тиквички.

Печете шишчетата със скариди от двете страни за по 1 минутка или до златисто.

Поднесете ги в компанията на чаша ароматно бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: