ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешки крилца със зеленчуци на яхния

Пилешки крилца със зеленчуци на яхния

ЗорицаЗорица
Новак
1494474k75
Пилешки крилца със зеленчуци на яхния
Снимка: Зорица
1 / 3
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тази пилешка яхния със зеленчуци не отнема много време, а същевременно е доста вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тенджера и запържете пилешките крилца в него до готовност.

Добавете към тях накълцания зелен лук, посолете, гответе на ниска степен на котлона.

Към него прибавете морковите, нарязани на пръчици, счукания чесън, накълцания магданоз, обелените и накълцани домати, лимоновия сок, черен пипер и вода (или бульон).

Всичко сипете в гювеча, затворете с капака и сложете във фурната.

Гответе пилешката яхния за около 45 мин. на умерена фурна.

Поднесете порция от пилешките крилца със зеленчуци на яхния.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: