ezine.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Еклери»Малки еклерчета с млечен крем

Малки еклерчета с млечен крем

Малки еклерчета с млечен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
"Щом си хапнеш едно мини еклерче, веднага искаш още едно, и още едно, и още едно.."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври на котлона заедно с олиото и солта.

Махнете я и добавете брашното - разбъркайте добре сместа с дървена лъжица до получаване на еднородна лепкава смес.

Сложете вътре яйцата едно по едно.

Шприцовайте розички в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга и ги сложете да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Оставете готовите еклери да изстинат в леко отворена фурна.

За приготвянето на крема в тенджера разтопете захарта в 400 мл прясно мляко, като гледайте да не завира.

В друг съд разбийте яйцата с брашното и другите 100 мл мляко добре, така че да не останат бучки.

Изсипете ги на тънка струя в тенджерата при непрекъснато бъркане. Върнете домашния крем на котлона, за да заври.

Махнете го, овкусете го с ванилия и го оставете настрана да изстива.

Разрежете вкусните еклери през средата и ги напълнете с крема.

Малките еклерчета с млечен крем са много вкусни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: