Пълнен свински котлет с гъби

Натали
Натали
Новак
22/11/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 981
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-сочни котлети. С остър нож правим лек прорез в котлетите, така че да се отворят подобно на пеперудени крила. Овкусяваме месото отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Тиквичката се нарязва на шайби и се запържва в сгорещеното олио за 1-2 минути. Добавя се наситненият чесън и се пържи още около 1 минута. Тиквените шайби се подреждат в прорезите на котлетите. Котлетите се потапят последователно в брашно, предварително разбитите яйца и галетата, след което се пържат в силно сгорещено олио до готовност.

Маслото се загрява. Добавя се ситно нарязания лук и се пържи до омекване. Слагат се нарязаните на филии гъби. Зеленчуците се пържат 10-ина минути на тих огън. Изваждат се, а в мазнината от пърженето се сипва брашното. Запържва се до златисто, след което се разрежда с бялото вино. Оставяме соса да изври наполовина, наливаме телешкия бульон, подправяме със сол и черен пипер, връщаме обратно гъбите и варим до сгъстяване.

Поднасяме пълнените котлети обилно полети с ароматен гъбен сос.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар