ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Въздушни бухтички за закуска

Въздушни бухтички за закуска

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
221
986
3k
219
2
Въздушни бухтички за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 2
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции30
"Щом сутрините започват с бухтички, няма как да не бъдат приятни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо активирайте маята, като я смесите с топлата вода и захарта.

Пресейте в подходяща купа брашното и добавете яйцата, които предварително сте смесили със сметаната, прясното мляко и оцета. Накрая сипете готовата активирана мая.

Постепенно замесете меко и гладко тесто, което не се лепи по ръцете. Покрийте купата с тестото с прозрачно фолио и приберете в хладилника за час и половина.

Набрашнете си много добре плота и сложете тестото върху него (не е необходимо да го премесвате).

Разточете топката тесто на правоъгълна дълга кора и нарежете на триъгълници. Оставете леко да се отпусне.

Сложете тиган на слабо загрят котлон и изпържете бухтите. Огънят трябва да е слаб, за да се пържат бавно и да се надуят добре, а не да изгорят отвън, а отвътре да останат сурови.

Слагайте готовите бухти върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте ги със сладко, сирене или мед - по ваш избор.

Въздушните бухтички за закуска са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: