ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медени Торти»Лека медена торта с цедено кисело мляко

Лека медена торта с цедено кисело мляко

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
180
824
3k
51
Лека медена торта с цедено кисело мляко
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
"Толкова е лекичка тази медена торта, че можем да си хапнем двойно парче от нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте заедно яйцата и захарта в голяма купа и добавете след това към тях маслото, меда, прясното мляко и содата.

Сложете сместа на котлона и я бъркайте, докато заври и получи карамелен цвят.

Оставете я да се охлади за малко и започнете да слагате на порции брашното - бъркайте.

Щом стане гъста, изсипете я върху набрашнена повърхност и доомесете тестото с ръце.

Разделете го на 6 равни части и изрежете кръгове от хартия за печене с 28 см диаметър.

Всяка част разточете на тънка кора с размера на хартията и я сложете върху нея.

Надупчете тези медени блатове с вилица на няколко места и ги сложете да се печат в предварително загрята на 160 °C фурна до готовност.

Оставете ги да се охладят настрана.

През това време пригответе крема за медената торта.

Смесете в купа цеденото мляко, заквасената сметана, захарта и лимоновата кора и ги разбъркайте добре.

Сложете единия блат в поднос, намажете го с крем и продължете да ги редувате в същия ред - завършете с крем.

Поръсете с орехи тази лека медена торта с цедено кисело мляко и я сложете в хладилник за една нощ.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: