ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена Каша от Печурки

Гъбена Каша от Печурки

Гъбена Каша от Печурки
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
20/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Топлата гъбена кашичка е рай за всички сетива"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.

Смелете в блендер лука, целината и чесъна.

Запържете ги след това в дълбок тиган с малко зехтин и масло. Добавете и гъбите.

Гответе ги за няколко минути на умерена температура - сипете малко вода, за да не загарят.

Щом се изпари течността, изсипете брашното и бъркайте сместа за около минута.

Смесете киселото и прясното мляко с водата и ги налейте при непрекъснато бъркане.

Овкусете със сол, нарязан на ситно магданоз и гответе гъбената каша за около 10 минути до постигане на желаната от вас гъстота.

Измийте ориза и го сварете - оставете го след това да престои така за около 5 минути.

Сервирайте Гъбената Каша от Печурки топла с топка ориз и пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: