ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на Фурна»Ориз на фурна с манатарки

Ориз на фурна с манатарки

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Новак
61225211
Ориз на фурна с манатарки
Снимка: marcheva14
1 / 2
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Щом нямате идея за вечеря, вижте бързо тази рецепта за ориз на фурна с гъбки"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г манатарки
  • ориз - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • вода
  • магданоз - пресен
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • розмарин - 1/2 к.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете в дълбок тиган със загрята мазнина нарязаните на ситно моркови, лук, чушка и гъби - запържете ги за няколко минути.

Добавете след това към тези продукти измития ориз и го запържете, докато поеме мазнината.

Овкусете продуктите с подправките и пресования чесън и ги махнете от котлона.

Изсипете запържените продукти в тава, долейте малко вода и ги поставете в загрята на 200 °C фурна до готовност на ориза.

При поднасяне поръсете ориза на фурна със ситно нарязан пресен магданоз.

Оризът на фурна с манатарки е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: