ezine.bg»Рецепти»Сосове»Домашна Майонеза»Млечна лека майонеза

Млечна лека майонеза

ЗориЗори
Експерт
1386785801554
Млечна лека майонеза
Снимка: Зори
1 / 2
06/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Общо
1 мин.
"Всяко едно ястие ще стане още по-вкусно с тази лека майонеза"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл, предварително сварено
  • олио - 60 мл
  • чесън - 1 малка скилидка
  • сол - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително свареното прясно мляко и олиото трябва да са със стайна температура.

Изсипват се в каната на пасатора или друг подходящ за целта съд, добавят се две супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, сол и черен пипер на вкус и ситно накълцаната скилидка чесън.

Пасаторът се слага на дъното на каната и се пуска на най-силната скорост, като внимателно и постепенно се издърпва нагоре.

Трябват ви не повече от 30 секунди и домашната млечна майонеза е готова.

Подходяща е за поднасяне към салати, пици, картофени кюфтета, пържени тиквички и картофки, принцеси и т.н.

Добър апетит!

Млечната лека майонеза се съхранява в хладилник до няколко дни.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: