Свинско с вкусен сос

Свинско с вкусен сос
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
06/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"За да не ви е сухо свинското, сме добавили и вкусен сос"

Необходими Продукти

  • свинска рибица - 450 г цяла
  • бренди - 50 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • дижонска горчица - 5 с.л.
  • ретро горчица - 5 с.л.
  • розмарин
  • сол
  • сок от лимон - 3 с.л.
  • зехтин - около 90 мл
  • мед - 3 с.л.
  • вода - около 120 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред почистете свинската рибица от мазните части и ципите. Измийте и подсушете, нарежете я на 4 еднакви части. Овкусете месото с розмарин, сол и черен пипер.

В купа сипете половината от двата вида горчица, лимоновия сок, половината от зехтин, меда. Овкусете свинското и оставете да престои минимум два часа или цяло нощ, ако имате възможност.

Оставете месото извън хладилника час преди да започнете готвенето. След махнете маринатата и към нея добавете останалите части горчица.

В тиган на котлона затоплете остатъка от маринатата за свинското, запържете с цели скилидки чесън. Щом придобият цвят, ги извадете.

В същия тиган запечатайте месото от двете страни. Щом придобие златист цвят, сипете брендито. След секунди добавете топла вода и намалете огъня. Добавете горчичената смес с чесъна.

Гответе свинското със сос още 5-6 мин., разбъркайте, посолете. Щом махнете от котлона, оставете ястието под капак за още 10 минути, за да си обере топлото.

Поднесете свинското с вкусен сос в компанията на печени картофи, чаша вино и весели гости!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: