ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Турско мляко с ориз със стафиди и канела

Турско мляко с ориз със стафиди и канела

Турско мляко с ориз със стафиди и канела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Стафидите и канелата правят това мляко с ориз още по-ароматно и вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 3 чаши вода в тенджерка, сипете ориза и го сварете почти до готовност.

В друга тенджера сипете млякото и добавете стафидите, канелата и лимоновата кора. Когато заври, извадете пръчката канела и добавете масло.

Разбийте в купичка жълтъците с нишестето. Сипете жълтъците при млякото, като бъркате непрекъснато.

Наливайте по малко от млякото, защо в противен случай жълтъкът ще се свари.

Върнете сместа на огъня и прибавете ориза. Варете за 5 минути или до сгъстяване на сутляша.

Разпределете в купички и печете на водна баня в загрята на 160 градуса фурна.

Турското мляко с ориз със стафиди и канела е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: