ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ванилов Крем Сладкиш

Ванилов Крем Сладкиш

Ванилов Крем Сладкиш
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне18 мин.
Готвене45 мин.
Общо63 мин.
Порции12
"Вижте тази снимка - как е възможно още да не сте опитвали този разкошен ванилов крем сладкиш?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе ваниловия крем. В тенджера загрейте млякото с портокаловата кора, ванилиите и захарта. Когато кипне, намалете огъня на най-слабата степен.

В друг съд разбийте яйцата заедно с брашното и няколко лъжички мляко.

Махнете ваниловата шушулка и портокаловата кора от крема и постепенно налейте яйчената смес, като не спирате да бъркате.

Огънят трябва да е слаб, за да не се пресече яйцето. Накрая добавете маслото с рома и оставете крема да се охлади. Няколко пъти го разбъркайте, за да не се получи коричка по повърхността му.

През това време пригответе тестото. В дълбока купа пресейте брашното с бакпулвера. Отделно разбийте яйцата и захарта, добавете ги към брашното. Налейте лимоновия сок и олиото и постепенно замесете гладко тесто.

Готовото тесто разделете на две топки, като едната трябва да е по-голяма.

Набрашнете кухненския плот и разточете по-голямата топка на кора, чийто диаметър е 3 см по-голям от този на тавичката за печене.

Сложете кората в намазнената тава, а краищата плътно ги залепете към стените.

Сипете отгоре крема и сложете останалата разточена кора. Поръсете сладкиша с кедровите ядки.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладкиша до получаване на приятен златист загар. Охладете и го поръсете с пудра захар.

Ваниловият Крем Сладкиш е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: