ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Луканка»Луканка в домашни условия

Луканка в домашни условия

КалиновКалинов
Новак
1
1
7
Луканка в домашни условия1 / 2
26/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
"Домашна луканка, от която искаш да си резнеш всеки път, щом минеш покрай нея"

Необходими Продукти

  • свински черва
  • телешко месо - 4 килограма
  • сланина - 2 килограма
  • свинско месо - 4 килограма
  • индийско орехче - 4 г
  • сол - 200 грама
  • черен пипер - 50 г
  • кимион - 50 г
  • чубрица - 8 г
  • сух чесън - 10 г
  • захар - 20 г
  • бахар - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината и двата вида месо на кубчета. Минете ги на 8-ми номер решетка на месомелачката и добавете всички посочени подправки. Старателно омесете каймата.

Приберете в хладилник и оставете да се овкуси така за 2-3 дни. Преди да започнете да пълните свинските черва, омесете отново.

Най-добре е да сте избрали черва с номер 10 - съхнат много бързо.

Започнете да пълните червата и внимавайте да не остава никакъв въздух.

Вържете добре и окачете луканките на достатъчно проветриво място, в което обаче няма пряка слънчева светлина.

Луканката в домашни условия е чудно мезе, опитайте!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: