Кето захаринки

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
300
900
477
73
7
Кето захаринки
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 4
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
"Щом вкъщи има вкусни курабийки, няма опасност някой да остане гладен"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кокосова захар - 80 г
  • кокосово мляко - 100 мл
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • бадемово брашно - 300 г
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбиваме яйцата с кокосовата захар, прибавяме кокосовото мляко, сусамовото олио, ваниловия екстракт и разбъркваме отново.

Малко по малко прибавяме бадемовото брашно, размесено с бакпулвера, и замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 15 минути.

От готовото тесто оформяме дълги продълговати форми, които подреждаме в намазнена тава.

Най-отгоре поръсваме обилно с кафява захар нашите курабии.

Печем кето захаринките в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: