ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кюфтета»Класически кюфтета по чирпански

Класически кюфтета по чирпански

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k6122
Класически кюфтета по чирпански
Снимка: Мария Симова
1 / 2
23/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Да, наоколо е пълно с модерни изкушаващи гозби, но е хубаво от време на време да си припомняме и вкуса на класическите ястия, сред които са и тези кюфтета по чирпански"

Необходими Продукти

  • кюфтета
  • брашно
  • яйца - 1 бр.
  • кайма - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • сол
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • сос
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • магданоз
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • картофи - 1 кг
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с останали продукти и я оставете да си почива отстрани.

В дълбок тиган запържете наситнените картофи, моркови, чушки и домати за около пет минути. Свалете от котлона и сипете 1.5 л вода в тенджера. Добавете и дафинов лист.

Оставете да заври и през това време направете кюфтенца от каймата, оваляйте би в брашно и ги пуснете във водата в тенджерата. Оставете ги за 20 мин. и ги извадете.

Сипете готовия зеленчуков сос в тава и върху него подредете кюфтетата. С получения от тях бульон ги полейте, овкусете с черен пипер, сол и чубрица.

Печете класическите кюфтета по чирпански на 200 градуса до готовност.

Поднесете кюфтетата по чирпански с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: