Начин на приготвяне
Първо направете палачинките. Разбийте яйцата с малка сол и добавяйте към тях от брашното, млякото, олиото, топлата вода, след това отново спазвайте същата последователност на продуктите.
Накрая трябва да получите хомогенна смес, която има консистенция на боза.
Загрейте котлона и сложете тиган с няколко капки олио, изпечете палачинките.
Идва ред на плънката. Смесете майонезата заедно със сметаната и отделете малко за украса.
В отделни купички пригответе различните продукти - в едната купичка настържете филето, в друга краставичките, в трета настърган кашкавал и настъргани белтъци, нарязани маслини, каперси и нарязаните гъби.
Във всяка една купичка с продукт сложете по по две лъжици от майонезената смес и разбъркайте добре.
Пристъпете към сглобяване на палачинковата торта. В голяма чиния сложете една палачинка и намажете леко с майонеза. Сложете от едната смес и продължете да редувате палачинки и смес до изчерпване на количествата.
През 3 реда палачинки поръсвайте каперси, грах и сладка царевица. Намажете солената торта с отделената сметана и украсете по избор.
В случая са поръсени малко натрошени жълтъци и са навити фунийки от филе.
Палачинковата торта за специални случаи е готова.