Агнешко с риган

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Агнешко с риган
22/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6-7
"Подчертайте аромата на младото агнешко месо с дъхав риган, както го правят майсторите готвачи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 с. л. сол със същото количество черен пипер и намажете с тях месото. Направете 8 разреза по дължината му, нарежете чесъна на 8 парченца и ги сложете в направените дупки.

Запържете месото с малко зехтин в дълбока тенджера, като го обръщате, докато промени цвета си. Добавете лимоновия сок, 350 мл. от бульона и ригана. След като заври, го похлупете и оставете на бавен огън за 90 минути.

Изпържете обелените и нарязани на средно големи кубчета картофи в сгорещен зехтин. Отцедете ги и ги добавете към ястието, посолете по вкус, добавете останалия бульон и продължете да готвите без капак, до омекване на месото.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: