Агнешко с риган

МарянаМарянаНовак
22/05/2009
"Подчертайте аромата на младото агнешко месо с дъхав риган, както го правят майсторите готвачи "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 833
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 с. л. сол със същото количество черен пипер и намажете с тях месото. Направете 8 разреза по дължината му, нарежете чесъна на 8 парченца и ги сложете в направените дупки.

Запържете месото с малко зехтин в дълбока тенджера, като го обръщате, докато промени цвета си. Добавете лимоновия сок, 350 мл. от бульона и ригана. След като заври, го похлупете и оставете на бавен огън за 90 минути.

Изпържете обелените и нарязани на средно големи кубчета картофи в сгорещен зехтин. Отцедете ги и ги добавете към ястието, посолете по вкус, добавете останалия бульон и продължете да готвите без капак, до омекване на месото.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар