Веган Зеленчукови Кюфтенца

Веган Зеленчукови Кюфтенца
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Сервирайте тези веган зеленчукови кюфтенца с чесновия сос и им се насладете"

Необходими Продукти

  • карфиол - 200 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 4 стръка
  • лук - 1 глава
  • вода - 500 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за панировката
  • галета - 1 ч.ч.
  • газирана вода - 100 мл
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • за соса
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги оставете да изстинат.

Обелете ги и ги намачкайте с преса за картофи.

Сварете карфиола и морковите заедно с 2 с.л. оцет и 1/2 ч.л. сол. до полуготовност.

Отцедете ги и ги нарежете на много дребно. Добавете ги при картофите.

Нарежете магданоза и лука на много ситно - добавете и тях.

Овкусете всички зеленчуци с подправките и ги омесете заедно - оформете след това кюфтенца.

В голяма купа разбъркайте заедно брашното и газираната вода, а в чиния изсипете галетата.

Оваляйте зеленчуковите кюфтенца в брашнената каша, после в галетата и ги наредете в тава върху намазнена хартия за печене.

Сложете ги да се печат на 200 °C за около 30 минути.

За чесновия сос смелете орехите, чесъна и магданоза в блендер. Овкусете ги със зехтин, лимонов сок и сол.

Сервирайте тези Веган Зеленчукови Кюфтенца с този сос и им се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: