Веган Зеленчукови Кюфтенца

Веган Зеленчукови Кюфтенца
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
"Сервирайте тези веган зеленчукови кюфтенца с чесновия сос и им се насладете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги оставете да изстинат.

Обелете ги и ги намачкайте с преса за картофи.

Сварете карфиола и морковите заедно с 2 с.л. оцет и 1/2 ч.л. сол. до полуготовност.

Отцедете ги и ги нарежете на много дребно. Добавете ги при картофите.

Нарежете магданоза и лука на много ситно - добавете и тях.

Овкусете всички зеленчуци с подправките и ги омесете заедно - оформете след това кюфтенца.

В голяма купа разбъркайте заедно брашното и газираната вода, а в чиния изсипете галетата.

Оваляйте зеленчуковите кюфтенца в брашнената каша, после в галетата и ги наредете в тава върху намазнена хартия за печене.

Сложете ги да се печат на 200 °C за около 30 минути.

За чесновия сос смелете орехите, чесъна и магданоза в блендер. Овкусете ги със зехтин, лимонов сок и сол.

Сервирайте тези Веган Зеленчукови Кюфтенца с този сос и им се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: