ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Бял боб с пушени ребърца

Бял боб с пушени ребърца

Бял боб с пушени ребърца
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
01/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
"Ребърцата придават един страхотен пушен вкус и аромат на бобената яхнийка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е бобът да се накисне още предната вечер във вода.

Измийте го, сложете го в голяма тенджера с вода и го оставете да се вари.

Изхвърлете първата вода, измийте го и го сложете в нова топла вода отново да заври.

Добавете настъргания морков, прясната чушка, лютата чушка, нарязаната глава лук и олиото.

Нарежете пушените ребра и ги прибавете към боб яхнията. Към края добавете доматения сок и сол на вкус.

За запръжката нарежете лука на ситно, запържете го в олио и добавете към него брашното и червения пипер. Изсипете я в боба.

При поднасяне поръсете с магданоз белия боб с пушени ребърца.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: