Лютеница без варене

10/05/2009
Вили
отВилиНовак
"Ето как може да приготвите вкусна лютеница без никакво варене!"
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции10-15 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо33 443
  • Преглеждания за месеца493
  • Преглеждания за седмицата223
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме опечените чушки, почистваме ги от семената и нарязваме на лентички.

Запичаме леко патладжаните, обелваме ги и режем на кубчета.

Настъргваме на едро морковите, счукваме чесъна и нарязваме магданоза.

Посоляваме, сипваме оцет на вкус и разбъркваме. Пак с леко разбъркване добавяме врящото олио на два три пъти.

Сипваме в буркани и стерилизираме 10 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Илияна Димова
Вкусно, прилича ми на кьопоолу
0
0
ива
ива
22.08.2013 21:35
ЛЮТЕНИЦА БЕЗ ВАРЕНЕ

* 5 кг червени капии
* 2.5 кг патладжан
* 2.5 кг моркови
* 50 г сол
* 10 г смлян черен пипер
* 1-1.5 компотен буркан доматено пюре
* 1/2 ч.ч. счукан чесън
* 500 мл олио





Приготвяне
Капиите трябва да са опечени и обелени, патладжаните също, като трябва да са престояли 1 нощ така. Морковите се сваряват. Приготвените зеленчуци се смилат с машинка за месо. Смесват се и се посоляват. Прибавят се подправките, готовото доматено пюре и сгорещеното олио. Запечатват се бурканчетата и се стерилизират 30 минути.
0
0
Надя
Надя
22.08.2013 11:10
Патладжана мисля,че трябва да е печен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв