ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пандишпанови лимонови пастички

Пандишпанови лимонови пастички

Пандишпанови лимонови пастички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
27/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Ако ще посрещате гости с тези пастички, пригответе им и за вкъщи, защото със сигурност ще искат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 средно големи
  • течна стевия - 3 капачки
  • кафява захар - 2 с.л.
  • брашно - 10 с.л. без връх
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • крем
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • пудинг ванилия - 1 пакет без варене
  • течен шоколад - 2 с.л. с връх
  • сладкарска боя - на върха на клечка за зъби
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сиропиране
  • концентрат от бъз - 50 мл
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата с течната стевия и кафявата захар.

Добавете пресятото брашно и бакпулвера, разбърква се кексова смес. Сипете тестото върху хартия за печене в широка тава.

Печете блата в загрята фурна 180 до суха клечка и извадете да се охлади.

С нож изрежете краищата да се подравни и нарежете на 4 равни ленти.

В дъблока купа смесете прясно мляко и течна сметана.

Добавете пудинга на прах и с миксер се разбива на гъсто кремче, отлично за шприцоване.

Отделете от крема 5 с.л. и смесете с течен шоколад и малко сладкарска боя да подсили цвета, бъркайте докато се получи равномерно оцветяване на крема. В останалия крем настържете половината кора от лимона.

Всяка лента се намазва с четка със сиропа от бъз, намазва се с бял крем, втора лента, сироп, кафяв крем и така докато наредите всички 4 ленти. Получава се правоъгълен блат, с нож се нарязва на 5 пастички.

С шприц се декорират розички и поръсваме с още лимонова кора за свежест и разкош.

Пандишпановите лимонови пастички са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: