ezine.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Испанска морска яхния

Испанска морска яхния

Испанска морска яхния
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
26/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако лятото не хапвате морски яхнии, то кога?"

Необходими Продукти

  • сепия - 1 кг
  • картофи - 500 г
  • пържени домати - 150 г
  • грах - 1 шепа замразен
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • рибен бульон - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и чесъна. Нарежете на дребно. В тенджера загрейте зехтина.

Запържете лука и чесъна за около 5-6 минути.

Добавете сепията (предварително измита, изчистена и нарязана на парчета).

Разбъркайте няколко пъти и налейте виното. Изчакайте да изври алкохола и добавете червения пипер, а след малко и пържените домати.

Налейте рибния бульон и изчакайте да заври. Обелете, измийте и нарежете картофите.

Добавете и тях заедно с подправките и граха. Намалете котлона, затворете с капака и варете яхнията около 20-30 минути.

Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Испанската морска яхния е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: