ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Сръбско Реване с Шоколад

Сръбско Реване с Шоколад

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
5
11
2
Сръбско Реване с Шоколад
Снимка: Veca
1 / 2
23/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Всичко шоколадово ни е любимо, затова сръбското реване не прави изключение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе блата за сочното реване. Разбийте с миксер захарта и белтъците, към тях прибавете жълтъците. Сипете млякото и олиото.

Изключите уреда. Добавете бакпулвера, какаото и брашното. Разбъркайте на ръка да се смесят добре продуктите.

Сипете сместа за вашия сладкиш в тава с квадратна форма, предварително поръсена с брашно. Изпечете на 180 градуса за 25 минути. Извадете готовия блат и оставете настрани.

Пригответе заливката, разтапяйки захарта и млякото. Изсипете върху изстиналия блат.

Глазурата за сиропирания сладкиш пригответе като сипете захарта в съд на котлона заедно с млякото. Щом сместа заври, сипете шоколада и маслото.

Щом сместа стане гладка, е готова и може да залеете сладкиша с нея. Оставете шоколадовото реване да изстине.

Сръбското реване с шоколад нарежете на парчета в желаната форма и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: