ezine.bg»Рецепти»Паста»Фетучини по Средиземноморски

Фетучини по Средиземноморски

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5
8
1
Фетучини по Средиземноморски
Снимка: Lenka
1 / 2
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"От италианците знаем, че такава вкусна паста като тези фетучини по средиземноморски задължително се поднася с добре охладено бяло винце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата на котлона в голям съд. Щом заври, добавете фетучините и ги направете ал денте по указание на опаковката. Отцедете.

Сипете зехтин в дълбок тиган, изсипете скаридите, предварително почистени, овкусете със сол и черен пипер. Гответе около две минутки от всяка страна.

Сипете червен и черен пипер и чесъна. Добавете маслото и разбъркайте да се разтопи.

Сипете бялото вино при скаридите с масло, сока и кората от лимон, черен пипер и сол.

Гответе до изпаряване на половината от течността. Сипете фетучините.

Разбъркайте пастата със скариди за няколко минути, добавете пармезана и магданоза.

Фетучините по Средиземноморски са готови!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: