Домашна бейби моцарела

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5
8
1
Домашна бейби моцарела
Снимка: Lenka
1 / 2
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции1
"Защо да обикаляме магазините за моцарела, когато и сами можем да си я приготвим вкъщи"

Необходими Продукти

  • сол
  • краве мляко - 3 л домашно
  • оцет - 150 мл винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набавете си специален термометър за готвене, с който да измервате градусите на храната.

Млякото се загрява до 40 градуса. Сваля се от котлона, добавя се оцетът при непрекъснато бъркане.

Щом сместа се охлади, разбъркайте с ръка. По желание може да направите една голяма пита домашно сирене или няколко по-малки както е в случая.

Имайте предвид, че от млякото ще ви остане суроватка.

Отцедете домашната моцарела, сложете я пак в тенджерата и загрейте котлона на ниски градуси. Сиренето трябва да остане хладко. Премесете още няколко пъти.

Сипете сиренето с подходящ съд. Прецедете суроватката и го залейте с нея.

Домашната бейби моцарела е готова!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: