ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Лесна Ягодова Панакота

Лесна Ягодова Панакота

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
73
237
1k
9
Лесна Ягодова Панакота
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
23/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в студената вода.

Наливаме в голяма тенджера прясното мляко и сметаната, като към тях добавяме захарта и остърганите семенца от ваниловата шушулка.

Слагаме съда на котлона за около 8 минути, като внимаваме да не заври сместа.

Махаме я след това от огъня и добавяме готовия желатин. Бъркаме хубаво и я изсипваме в красиви стъклени чаши.

Оставяме ягодовата панакота да се охлади за няколко часа в хладилник.

През това време си приготвяме ягодовия топинг. Нарязваме ягодите на дребно в касерола и ги заливаме с 1 к.ч. вода.

Добавяме захарта и маслото и го варим за около 5 минути на умерена температура.

Лесната Ягодова Панакота се поднася с няколко лъжички от заливката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: