ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с патладжан и разкошен сос

Телешко с патладжан и разкошен сос

Телешко с патладжан и разкошен сос
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
23/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Надупчете патладжана и го оставете за няколко часа в подсолена вода, за да пусне горчивината си.

След това го подсушете и нарежете заедно с кората на кръгчета.

Запечете го на грил тигана за няколко минути и го овкусете със зехтин, черен пипер, сол и чесън на вкус.

Накъсайте свареното месо от телешкия джолан на едри парчета и го запържете в малко мазнина с кимион, сол, червен и черен пипер.

За приготвянето на млечния сос разбийте киселото мляко в една купичка заедно със сусамовия тахан, лимоновия сок, малко сол и черен пипер.

При поднасяне залейте месото с патладжан обилно със сос.

По желание поръсете с магданоз телешкото с патладжан и разкошен сос.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: