ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пилаф»Пилаф с кафяв ориз и нахут

Пилаф с кафяв ориз и нахут

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
51132
Пилаф с кафяв ориз и нахут
Снимка: Lenka
21/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"При поднасяне залейте този пилаф с кисело мляко и му се насладете. Добър апетит!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тиган и го затоплете. Запържете лука и разбъркайте за осем минути до омекване.

Смесете в съд ориза, моркова и подправката, разбъркайте добре.

Сипете бульона, нека заври. След като това стане, оставете за 10 минути да къкри на котлона.

Сипете нахута, гответе около пет минути до усвояване на течността от ориза.

Овкусете апетитния пилаф, изключете печката, свалете от огъня и оставете настрани.

Поднесете пилафа с кафяв ориз и нахут с гръцко кисело мляко по желание.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: