ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен Бял Амур с Пресни Картофи

Печен Бял Амур с Пресни Картофи

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
1443
Печен Бял Амур с Пресни Картофи
Снимка: Temenuzhka
1 / 2
21/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Винаги сме щастливи, когато на масата има вкусна печена рибка с ароматни пресни картофки"

Необходими Продукти

  • амур - 1 кг филе
  • моркови - 2 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 кг пресни
  • чесън - 2 стръка пресен
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • босилек - щипка сух
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете и овкусете филетата риба с босилек, черен пипер, сол и олио. Оставете за 60 мин.

През това време почистете, измийте и нарежете на филийки картофите. Нарежете също лука и морковите, копъра и чесъна. Смесете ги и разбъркайте добре.

Пригответе си правоъгълна тава и изсипете зеленчуците, заравнете. Сложете амура в средата, а от двете ѝ страни наредете картофите.

Завийте с алуминиево фолио и печете рибата за 40 мин. на 180 градуса.

След като времето отмине, махнете фолиото и печете още 10 минути на 240 градуса и поднесете печения бял амур с пресни картофи, щом изстине.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: