Бяла шипка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
20/05/2009
"Пикантна маринована бяла шипка, която само трябва да изчакаме да стане готова, после няма да ѝ се размине!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 193
  • Преглеждания за месеца8967
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • люти чушки - бяла шипка 3 кг
  • сол - 25 с. л.
  • захар - 20 с. л.
  • оцет - 1500 мл
  • копър - 1 клонче
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата шипка се измива и се дупчи с игла на няколко места.

На дъното на три литров буркан редим копъра, скилидките чесън, нареждаме плътно чушките една до друга, добавяме солта и захарта и заливаме с оцета. Не се слага никаква вода.

Запечатваме буркана и го обръщаме с гърлото надолу, като така го държим 3 дни, след което се раздрусва и се обръща нагоре с гърлото.

Така приготвената шипка престоява на студено 14 дни след което е годна за консумация.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Арлт
Румяна Арлт
18.10.2010 02:10
Рецептата е наистина добра. Аз обаче препичам леко чушките и след това ги стерилизирам. Ще се радвам, ако някой има излишни семена, останали от тази година и ми изпрати на следният адрес:
Roumiana Arlt
Liegnitzer Str. 2
38642 Goslar
Germania
Един вид като малък спомен от България.
Предварително благодаря на всички, които се опитат да ме зарадват с различните семена (Шипка; Козирог; Сиврия; Българско зеле; Домати; Праз; Капия и т.н.)
Ще се радвам, ако някой ми пише, защото носталгията е лошо нещо.
0
0