Солени възелчета

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
291
842
442
69
6
Солени възелчета
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
20/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции12
"Децата със сигурност ще харесат тези тестени възелчета със сирене за закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези различни хлебчета в голяма купа сипваме топлото мляко, прибавяме сухата мая, зехтина, захарта, малко брашно и разбъркваме добре.

Оставяме купата на топла за 15 минути, за да се активира добре маята.

След това прибавяме разбитите белтъци със солта и разбъркваме.

Малко по малко започваме да прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто.

Намазваме тестото с малко олио, покриваме го с найлоново фолио и го оставяме да втаса за 40-45 минути.

Доомесваме готовото тесто с още малко брашно и го разделяме на топки.

Всяка топка разточваме на тънка кора.

Всяка кора наръсваме с натрошено сирене, завиваме на тестени рулца, усукваме фитил и внимателно го връзваме на възел.

Подреждаме възелчетата в намазнена тава и ги намазваме с разбития жълтък с прясно мляко.

Печем солени възелчета в предварително загрята фурна на 180°С за 15-20 минути.

След като ги извадим от фурната, ги напръскваме леко с вода и ги завиваме за малко с кърпа, за да останат пухкави тестените закуски със сирене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: