ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Средиземноморски Пълнени Патладжани

Средиземноморски Пълнени Патладжани

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
76
254
1k
12
Средиземноморски Пълнени Патладжани
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
24/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Невероятно вкусни пълнени патладжани, приготвени по специална рецепта от средиземноморската кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете измитите патладжани през средата и с помощта на остър нож направете по 3 вертикални разреза на всяка част.

Поръсете ги със сол и ги оставете настрана за около 30 минути, за да се отцеди горчивината.

След това сложете парченца моцарела, прошуто и парче домат в направените разрези.

В купичка разбъркайте галетата заедно с наситнен магданоз, счукан чесън, сол и зехтин.

В голяма тава изсипете смлените домати и ги овкусете със зехтин, сол, босилек и счукани скилидки чесън.

Отгоре сложете парчетата патладжан и ги покрийте с галетата.

Печете пълнените патладжани в предварително загрята на 200 °C фурна за около 35 минути.

При поднасяне на Средиземноморските Пълнени Патладжани изсипете няколко лъжици от доматения сос в чинията.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: