Кекс Козунак

Росица ПетроваРосица Петрова
Ентусиаст
170
787
3k
42
Кекс Козунак
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
20/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този хем кекс, хем козунак затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята и 1 с.л. от захарта. Оставете за кратко да се активира.

Разтопете маслото и свинската мас и оставете да се охладят.

В друг съд разбийте яйцата с останалата захар, щипка сол и ванилиите.

Прибавете сместа с маята, охладените мазнини, течния подсладител и разбъркайте.

Пресейте брашното и го добавете на части към сместа.

Накрая прибавете корите от цитрусите и сушените плодове.

Аз ползвах папая, джинджифил, стафиди и захаросани кори от помело.

Изсипете кексовата смес в правоъгълна форма за печене, предварително намазана с меко масло.

Поръсете с две лъжици кафява захар и наредете няколко цели ядки за завършек на плодовия кекс.

Сложете кекс козунака да се пече в загрята фурна на 170 °C за около 30 минути до суха клечка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: