ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми от кисело зеле с боб и ориз

Сарми от кисело зеле с боб и ориз

IlariaIlaria
Новак
586
354
33
752
Сарми от кисело зеле с боб и ориз
19/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене100 мин.
Общо145 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба до омекване. Загрейте 1/3 о мазнината и запържете ориза за 1-2 минути. Добавете топла вода, сол на вкус и задушавайте на умерен огън до омекване.

Загрейте останалата мазнина и запържете ситно нарязания праз. Когато празът омекне, го подправете с червен пипер.

Смесете ориза, отцедения боб и праза. Подправете с чубрица и разбъркайте добре. Разделете зелето на листа, изрежете по-големите жилки. В центъра на всеки лист поставете по малко от сместа и навийте стегнати сарми.

Зелевите сарми се подреждат в предварително намазнена тава и се заливат с гореща вода до половината. Отгоре сармите с боб и ориз се покриват с останалите по малки зелеви листа.

Ястието със сарми се пече около 90 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Добре е през първите 60 минути ястието да се пече под алуминиево фолио.

Сарми от кисело зеле с боб и ориз - вкусно ястие от тефтерите на баба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: