Чорба от дроб

Дияна
Дияна
Новак
08/12/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо803
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите дробове се заливат с 2 л. студена вода. След завиране чорбата се отпенва и се добавят измития ориз, сол, 1 дафинов лист, черен пипер, бахар и ситно нарязаната глава лук.

Изваждаме сварените дробове и ги оставяме да изстинат, след което ги нарязваме на малки кубчета.

Прецеждаме чорбата. В сгорещеното масло запържваме брашното и ситно нарязаната бяла част от връзката зелен лук. Добавяме червения пипер и разреждаме запръжката с прецедената чорба.

Нарязваме зелената част от връзката лук и заедно с ориза и нарязания дроб ги поставяме в чорбата.

Застройваме с яйца и кисело мляко.

Сервираме чорбата гореща и поръсена със ситно нарязан магданоз

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар