ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печени свински пържоли със сметана и гъби

Печени свински пържоли със сметана и гъби

Печени свински пържоли със сметана и гъби
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
15/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Друго си е свинските пържолки да бъдат приготвени със сметана и гъбки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-големи парчета и се запечатва в голям тиган на силен огън.

Свинските пържоли се изваждат и в същия съд се сипва зехтинът и нарязаният на ситно лук.

Запържва се за няколко минути и след това при него се слагат нарязаните на парченца гъби и маслото.

Готвят се за няколко минути и се налива американското бренди.

След няколко минути се сипва сметаната и се бърка още 3-4 минути.

Прибавя се свинското и мащерката.

Тиганът се завива с алуминиево фолио, затваря се с капак и се слага да се пече на 200 °C за около 30 минути.

Печеното свинско се гарнира със зелена салата.

Опитайте и вие тези печени свински пържоли със сметана и гъби.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: