ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пържени Чушки»Люти чушлета рибки с чесън и оцет

Люти чушлета рибки с чесън и оцет

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k656
Люти чушлета рибки с чесън и оцет
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
07/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"Почти с всяко ястие си хапваме тези толкова апетитни люти чушлета"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 400 г рибки
  • оцет - 500 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 260 мл
  • магданоз - 2 ч.л. наситнен
  • копър - 1 ч.л. наситнен
  • захар - 2 ч.л. с връх (може и повече)
  • сол - 1 ч.л. + щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушлета се измиват и се подсушават добре след това.

На върха им се прави лек процеп, а по дължината няколко бодвания с върха на остър нож.

Слагат се в дълбок тиган със сгорещена мазнина и се затварят с капак.

От време на време е хубаво да се разклащат.

Щом чушките хубаво се изпържат, към тях се добавя нарязаният на филийки чесън, налива се оцетът и се овкусяват с подправките.

Маринатата трябва да ги покрива, така че може да се налее и още оцет.

Пържените чушки се оставят да се мариноват за няколко часа и след това са готови за консумация.

Лютите чушлета рибки с чесън и оцет са много апетитни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: