ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печен агнешки бут с ароматни подправки

Печен агнешки бут с ароматни подправки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9243k7k3k6
Печен агнешки бут с ароматни подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Всички, които обичат месо, ще се зарадват на рецептата за агнешки бут с ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - около 2 кг заден
  • лук - 3 стръка пресен
  • джоджен - 1/2 с.л.
  • чесън - 3 стръка пресен + 1 с.л. на прах
  • розмарин - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре и посолете агнешкия бут. Смесете подправките с олиото и натъркайте агнешкото с тях.

Накълцайте магданоза, чесъна и лука на ситно, разбъркайте ги.

Покрийте агнешкото с алуминиево фолио и го оставете в тава да се пече за три часа на 160 градуса.

След това махнете фолиото и върнете печеното агнешко за кратко отново във фурната.

Печеният агнешки бут с ароматни подправки е готово след това!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: