Пълнен шаран по никулденски

06/12/2014
Василева
отВасилеваНовак
"Класическа рецепта за Никулден - разкошен пълнен шаран, с който до почерпите близки и приятели "
  • Приготвяне55 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 065
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. шаран около 4 кг
  • лук - 1 кг
  • домати - 500 г консервирани
  • олио - 300 мл
  • орехи - 250 г
  • ориз - 300 г
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете рибите от люспите и вътрешностите. Измийте ги и ги посолете отвън и отвътре. Нарежете лука на филийки и го задушете в 200 мл олио за около 20 минути.

Когато лукът омекне, добавете изплакнатия ориз, натрошените орехови ядки и нарязаните домати. Овкусете със сол, добавете 1 бр. дафинов лист и залейте с 600 мл вряла вода.

Оставете продуктите да се задушават на тих огън около 20 минути. Добавете ситно нарязания магданоз и малко черен пипер.

Когато оризът поеме водата, извадете плънката и останете около 15 минути да се охлади. Напълнете с нея шараните. Намажете ги обилно с останалото олио.

Печете шараните около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар