ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Тиганици със заквасена сметана

Тиганици със заквасена сметана

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148
530
556
62
Тиганици със заквасена сметана
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
12/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцето, разбиваме и към него прибавяме заквасена сметана.

Наливаме хладка вода, ръсваме бакпулвер, сол и наливаме олио. Разбъркваме хомогенно.

Постепенно ръсим пресято брашно и забъркваме тесто, по-гъсто от боза.

В сместа слагаме натрошено сирене, нарязани маслини без костилки и настърган кашкавал. Объркваме всичко с лъжица.

Нагряваме тиган за палачинки, намазваме с олио и с лъжица, (като си помагаме и с друга), сипваме и оформяме тиганици.

Печем от двете страни на умерена температура на тигана до готовност, да станат златисти и апетитни.

Сервираме тиганиците със заквасена сметана с кисело мляко или айрян за закуска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: