Начин на приготвяне
Обелваме картофа и рендосваме на едро ренде. Стръкчето чесън, накълцваме на парченца.
Тиквичките може да рендосаме, а може и да нарежем на ситно, по желание както искате.
Посоляваме ги и оставяме настрана, за да си пуснат водата.
След като мине време ги изстискваме с ръка и ги прибавяме към останалите продукти за нашия пататник.
Сместа изсипвам в голяма купа, добавяме копъра, който сме нарязали на ситно, настърганото сирене, яйцето суровото, жълтъците и малко сол.
Всичко това разбъркваме много добре и изсипваме в намазнена тава.
Притискаме, така че да прилепне плътно към стените на съда.
Поръсваме зеленчуковото ястие с олио и поставяме във фурната да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поднасяме фалшивия пататник от тиквички поръсено със ситно нарязан магданоз.