ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ризото»Ризото с пиле и пармезан

Ризото с пиле и пармезан

Ризото с пиле и пармезан
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
11/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лукът и чесъна се накълцват и запържват в зехтина за 4-5 минути. Добавя се пилешкото месо на малки късчета да се запържи и то.

Сипва се оризът и се бърка 2 минути на умерен огън или 1 минута на по-силен, след това се налива виното и се оставя за минутка да се изпари алкохолът.

Започва да се добавят по два черпака от топлия пилешки бульон и се бърка до усвояването му от ориза. Овкусява се със сол.

Сипват се още два черпака и така докато се поеме всичката течност и получим лека кремообразна субстанция, която обгръща зрънцата ориз, сварени ал денте. Може да ги опитате и ако са още много твърди да долеете още бульон или вода, но в никакъв случай не размеквайте ориза прекалено.

Съобразете се с указанията на пакета за времето на варене, обикновено 15-17 минути са достатъчни и после оставяте да улегне още 4-5 минути встрани от котлона.

След като се дръпне от огъня, се слага част от настъргания пармезан и маслото и хубаво се разбърква.

Ризотото се сервира с още пармезан на люспи и деликатна поръска от прясно смлян черен пипер.

Консумирайте ястието топло на момента.

Ризотото с пиле и пармезан е готово.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: