Таскебап

ИларияИлария
Новак
578
234
33
729
17/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 010
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1.5 кг тлъсто
  • лук - 500 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер - + др. подправки на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте овнешкото месо, подсушете го и го нарежете на парчета. Разбъркайте го със ситно нарязания лук, сол, двата вида пипер, бахара и го оставете да престои за около 1 час.

Прехвърлете след това в подмазнена тава и го захлупете в чиния. Долейте вода и варете, докато месото е готово.

След като водата изври, махнете чинията, добавете 2 с.л. олио и още подправки на вкус. Задушете така още 30 минути поднесете таскебапа топъл.

Готовия овнешки кебап може да сервирате с гарнитура от ориз.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар