Хлебчета със стафиди

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
07/01/2010
"В нашата кухня на почит са сладките хлебчета, а това е направо номер едно "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 703
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното в купа. Добавяте захарта и солта. Маята натрошете във водата, разбъркайте да се разтвори и заедно с маслото и яйцето добавете в брашното. Разбърквате и омесвате гладко тесто, като последно добавяте и стафидите. Оставяте покрито с кърпа на топло място, за да удвой обема си. Отново омесвате леко и оформяте руло.

Нарязвате на 16 парчета и от тях оформяте топки. Още веднъж оставяте да втасат покрити с кърпа за 15 минути. При желание вместо топки, може да се замеси един голям хляб.

Намазвате с прясно мляко и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато станат златисто - кафяви.

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар