Фетучини с броколи

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
15/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 812
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фетучини - 1 опаковка
  • броколи - 1 глава
  • шунка - 150 г или бекон
  • сметана - 200 мл течна
  • сирене - 150 г настъргано по избор на вида, може и кашкавал
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фетучините в обилно количество подсолена вода. След което ги отцедете. Бланширайте розичките броколи в кипяща подсолена вода за 5 минути и ги изплакнете под течаща студена вода, за да запазите цвета им.

Запържете в няколко с.л. олио накълцаната шунка или бекон. По желание добавете и 1-2 скилидки чесън, скълцани ситно. Залейте със сметаната и след като кипне, добавете настърганото сирене. Бъркайте, докато сиренето се стопи и овкусете с подправки.

Добавете броколито в соса и отцедените фетучини. Внимателно объркайте пастата с броколи и разпределете в чинии.

Бон Апети с Фетучини с броколи!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар