ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с прясна бакла

Яхния с прясна бакла

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Яхния с прясна бакла
07/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Не пропускайте да опитате това класическо предложение от Българската кухня - вкусна и ароматна постна яхния с бакла"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване.

Прибавя се предварително осолената бакла, като се претрива между ръцете (това се прави в момента на слагането й в яденето; ако стои претрита, става твърда) и се задушава десетина минути. След това се слагат брашното, червеният пипер и ситно нарязаните магданоз и, чесън и копър. Сместа се разбърква и се задушава още 10 минути.

Налива се гореща вода, която да покрие баклата, и се прибавят сол и черен пипер на вкус.

Ястието вари на тих огън до готовност. Поднася се с киселото мляко, подлучено със счукания чесън.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: