Яхния с прясна бакла

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
07/12/2012
"Не пропускайте да опитате това класическо предложение от Българската кухня - вкусна и ароматна постна яхния с бакла "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 178
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване.

Прибавя се предварително осолената бакла, като се претрива между ръцете (това се прави в момента на слагането й в яденето; ако стои претрита, става твърда) и се задушава десетина минути. След това се слагат брашното, червеният пипер и ситно нарязаните магданоз и, чесън и копър. Сместа се разбърква и се задушава още 10 минути.

Налива се гореща вода, която да покрие баклата, и се прибавят сол и черен пипер на вкус.

Ястието вари на тих огън до готовност. Поднася се с киселото мляко, подлучено със счукания чесън.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Роза
Роза
07.10.2013 13:55
Много хора са алергични към баклата.Моя близка даже постъпи в болница.
Препоръчва се преди готвене да се бланшира за няколко минути.
1
0