Джуркана бакла

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
06/01/2013
"Кога за последно сте яли бакла? Никога?! Значи е време да опитате, а това е точната рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 683
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • бакла - зряла 400 гр.
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 ч. ч.
  • лук - 2 глави
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се почиства и се накисва в студена вода от вечерта. На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до омекване, след което се стрива с джуркане.

Към полученото пюре се прибавя задушеният в мазнината ситно нарязан лук заедно с червения пипер. Ястието се посолява, разбърква се добре и се поднася.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар